Uns 1.600 professionals participaran en el VII simposi nacional sobre úlceres per pressió i ferides cròniques, que comença avui al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, va informar l'organització en un comunicat.

En aquesta edició es converteix, a més, en el I Congrés llatinoamericà sobre úlceres i ferides, de manera que "s'inicia un nou repte per a aquesta iniciativa científica que pretén acostar i projectar el camp de coneixement i la sensibilitat sobre aquesta important especialitat de l'atenció sanitària". Per tant, es farà oficial la constitució de la Societat llatinoamericana sobre úlceres i ferides, que donarà continuïtat a aquesta i altres iniciatives amb caràcter supranacional.

En conseqüència, el lema elegit per a aquest simposi ha estat el de "Ferides i globalització", entenent aquest modern fenomen "no només com la tendència a l'acostament de mercats i sistemes econòmics, sinó també com un acostament i intercanvi d'idees, projectes i experiències més enllà de les fronteres, i per tant, també d'inquietuds i coneixements d'aquest tipus de lesions". L'anàlisi de les fórmules, cobertures, tractaments, recursos i formació en l'atenció de les ferides d'aquesta àmplia regió llatinoamericana serà una de les grans àrees temàtiques