Els escriptors i col·laboradors del Diari de Girona Pep Prieto i Carles Ribas van presentar ahir a la Llibreria 22 de Girona la seva darrera obra, Castells humans. Es tracta d'un llibre de contes que els va ser encarregat a través de la pàgina web www.eljoccasteller.cat, i que té com a rerefons aquesta tradició catalana. A l'acte hi van assistir, a més dels dos autors, l'escriptor Josep M. Fonalleras i el llibreter Guillem Terribas.

Els dos autors van manifestar que tot i no conèixer de primera mà aquesta tradició, sí que hi senten "un profund respecte", i que han notat una certa curiositat des d'aquest àmbit per veure com es ficcionarien tot de situacions amb el fet casteller com a teló de fons.

La Llibreria 22 es va omplir de gom a gom per assistir a la presentació del llibre, que recull 5 contes de Prieto i 5 de Ribas. Tant un com altre van coincidir a dir que els paral·lelismes entre la seva vida personal i professional han estat una de les coses que els ha permès entendre el mateix llibre d'una manera similar. Si bé no de la forma que potser trobaríem tòpica Ribas i Prieto van comentar que, en certa mesura, el llibre ha nascut i crescut gràcies als seus fills (un de tres mesos i l'altre d'onze). Fonalleras, per la seva banda, va destacar el fet que el volum no intenti ser cap mena de manual iniciàtic per a aquells que no coneixen el món dels castells, sinó que els relats agafen els castells des de la seva "normalitat", com a escenari o com un mite.

A més d'aquesta primera presentació oficial a Girona, ja s'han lligat altres punts on els autors també signaran exemplars del llibre: el 2 de desembre a la biblioteca de Tordera, i el dia 3 a Mataró. A banda, també s'està preparant la presentació a Barcelona i a Madrid, en dates encara per confirmar.