Avui a les vuit del vespre, l'Auditori Narcís de Carreras de la Fundació La Caixa centrarà l'atenció dels mitjans amb l'adjudicació dels nous premis de periodisme Manuel Bonmatí. Aquesta és ja la 27a edició dels guardons organitzats per la secció de Girona del Rotary Club Internacional, que enguany presenten algunes renovacions i que de cara a propers anys vol un format més àgil.

Per començar, aquest vespre no hi haurà cap actuació musical que precedeixi al lliurament dels premis. Segons el secretari del jurat, Carles Ribas, "hem introduït alguns canvis que pretenen eliminar alguns elements ja massa antics, i fer que tota la cerimònia sigui més amena".

Per tant, després de la lectura de l'acte per part del mateix Ribas, es procedirà a l'anunci del guanyador - en cas que n'hi hagi -. I és que cal recordar que en quatre ocasions (els anys 1982, 1991, 2005 i tot just l'any passat) el premi ha quedat desert. Com és habitual, després de la lectura de l'article premiat i de les paraules del guanyador, es procedirà a cedir la paraula a Narcís - Jordi Aragó, per tal de dedicar un record a Manuel Bonmatí, economista amb vocació periodística, i que va formar part de l'ajuntament de Girona primer des de l'oposició i després com a primer tinent d'alcalde als anys 30.

Segons Carles Ribas, s'ha parlat amb els membres del jurat d'aquesta renovació dels premis Bonmatí. Per aquest motiu, es vol fer un replantejament de les bases del premi, per tal de poder-lo renovar: "La intenció és tenir les noves bases abans no acabi l'any i poder-les aplicar a la propera edició", va detallar Ribas.