13 de novembre de 2008
13.11.2008
Educació

La vaga contra la Llei d'educació té poca incidència a les comarques centrals

13.11.2008 | 14:23

La vaga contra la Llei d'educació a les comarques centrals està tenint poca incidència als centres educatius públics.

Concretament, segons el sindicat USTEC-STES, la influència no ha estat massiva degut a la divisió dels sindicats, una circumstància que ha provocat que molts docents no s'hagin acabat de decidir a l'hora de secundar la vaga i, per tant, el nombre de mestres i professors que han optat per la mobilització aquest dijous és molt inferior al de l'anterior convocatòria. Tot i així, els delegats sindicals d'USTEC-STES de les comarques centrals han remarcat a l'ACN que tots els centres públics estan en contra de la nova llei i que han impulsat diverses iniciatives per demostrar-ho.

Per comarques, segons Ester Plans, delegada sindical d'USTEC-STES al Bages, la influència de la mobilització als centres públics de la comarca 'no serà massiva' i es preveu inferior a l'anterior mobilització. Així, per Plans, es tracta més d'un 'degoteig puntual' de professionals que, de manera individual, 'volen fer sentir la seva veu'.

Plans ha explicat que la majoria de docents i centres educatius estan en contra de la llei però que la majoria s'han mostrat indecisos a l'hora de secundar la vaga degut a gla divisió dels sindicats.

Segons Ester Plans, a tot el Bages una desena de CEIP han tingut un 100% de mestres adherits a la vaga i, per tant, es troben en 'serveis mínims' mentre que creu que a pocs instituts haurà passat el mateix.

La delegada sindical d'USTEC-STES al Bages ha recordat que la llei que planteja el Departament d'Educació no aplica mesures pedagògiques sinó eines de gestió i organització. 'Fem vaga en defensa de l'ensenyament', ha volgut recordar Plans.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Manresa, a la capital del Bages només una trentena de professors i mestres de secundària i primària dels centres públics han secundat la vaga dels més de 700 docents totals.

Paral·lelament, Joan Carles Clemente, delegat d'USTEC-STES al Berguedà, ha explicat en declaracions a l'ACN que la incidència de la vaga en els centres públics és inferior que el de l'anterior mobilització.

Segons Clemente, aquesta situació es deu a la divisió dels sindicats, sumat al fet que el Berguedà queda lluny de Barcelona i, per tant, a molts els és difícil desplaçar-se fins a la capital catalana per participar en la manifestació. A més, segons el delegat d'USTEC, sovint la proximitat dels mestres i professors amb els pares i alumnes d'escoles petites com les del Berguedà fa més complicat que s'afegeixin a 'accions tan contundents' com les vagues.

Tot i així, Clemente ha volgut deixar clar que la gran majoria de centres públics de la comarca estan en contra de la nova Llei d'educació i que han empres diverses iniciatives per demostrar-ho, com penjar pancartes, repartir fulletons informatius als pares o fer lectura d'articles.

Entre un 10% i un 35% a Osona

Quant a la influència de la vaga contra la Llei d'educació a Osona, Josep Aparicio, responsable d'USTEC-STES a la comarca, ha afirmat que a Secundària s'ha situat entre un 10% i un 35%, mentre que a Primària ha estat inferior i s'ha basat, sobretot, en docents que s'hi ha afegit de manera individual.

Aparicio ha constat que la influència no ha estat massiva i que és inferior a la convocatòria passada perquè convocar dues accions tan seguides té 'les seves complicacions'.

Una incidència del 5% a l'Anoia

Finalment, fonts del sindicat d'USTEC-STES a l'Anoia han afirmat que la influència ha estat mínima a la comarca i, possiblement, no s'hagi arribat ni al 5% però remarquen una altra participació de la vaga entre l'alumat de Secundària, que podria assolir entre un 50% i un 70%.

Les mateixes fonts sindicals afirmen que la influència és molt inferior que en la convocatòria anterior, en la qual la participació entre els docents a Secundària va assolir el 71% i la de Primària el 85%. Tot i això, manifesten una alta oposició a tots els centres educatius contra la nova.

En aquest a línia s'ha expressat Carlos Montes, director de l'IES Pere Vives Vich d'Igualada, qui ha explicat l'assistència a classe de l'alumnat d'ESO ha estat l'habitual mentre que quant al batxillerat la participació ha estat mínima. Així mateix, l'afectació de la vaga respecte els docents no arriba, segons Montes, al 5%.

Paral·lelament, Neus Tomàs, secretària del CEIP Emili Vallès d'Igualada, ha informat que tots els mestres i els alumnes han anat a l'escola i que el seguiment de la vaga ha estat nul.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema