14 de novembre de 2008
14.11.2008
Mijores

Campdevànol demana reformar l'església de Sant Cristòfol que corre perill d'esfondrament

14.11.2008 | 14:59

L'Ajuntament de Campdevànol ha instat el Bisbat de Vic a impulsar una reforma a l'església de Sant Cristòfol perquè corre perill d'esfondrament.

Es tracta de l'antiga parròquia de la població que fa anys que està abandonada. Els tècnics del consistori han fet arribar l'estudi a la comissió de Patrimoni de Girona que coincideix en la necessitat de dur a terme l'actuació. El delegat de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, ha explicat que es tracta d'un element típic de l'arquitectura religiosa de muntanya als Pirineus i que té elements romànics antics d'interès. La voluntat és que l'Ajuntament i el Bisbat es posin d'acord per tirar endavant la reforma.

Segons ha detallat Sitjar, l'informe dels tècnics municipals de Campdevànol posa èmfasi en la necessitat de fer-hi una actuació perquè l'església corre perill de caure. Un extrem amb el que coincideixen els tècnics de Patrimoni que 'fan seu' l'estudi. Sitjar ha explicat que si finalment es tira endavant la reforma a l'antiga parròquia de Campdevànol, també proposen tirar endavant una campanya arqueològica podria fer sortir a la llum algun 'element nou'. 'Està abandonada, aquest és el problema', ha explicat el delegat de Cultura. Actualment l'església de Sant Cristòfol és propietat del Bisbat de Vic.

Terra de comtes i abats

Una altra de les propostes que Patrimoni ha vist amb bons ulls és el projecte de consolidació del Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'un projecte que vol convertir l'espai en el punt d'atenció al visitant del projecte de dinamització turística Ripollès terra de comtes i abats.

Miquel Sitjar ha explicat que estan d'acord amb el projecte però que han inclòs condicions relacionades amb els materials que han de fer servir. El delegat ha concretat que recomanen que determinats acabats siguin amb la pedra pròpia del palau.

Es tracta d'un Bé Cultural d'Interès Nacional que es troba en 'relativament bones condicions'. La intenció és preparar l'edifici per donar servei com a punt d'atenció en aquest 'ambiciós' programa turístic. 'Recomanem que utilitzin materials més històrics', ha explicat Sitjar.

Colònia Llaudet

La comissió també ha aprovat amb recomanacions el projecte de Pla de millora urbana de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses. Sitjar ha explicat que les recomanacions van en la línia de conservar l'arquitectura dels edificis i naus que es van construir durant la revolució industrial. El projecte preveu conjuminar aquests elements antics amb la creació de nou sostre industrial.

Arxiu diocesà de Girona

Un altre projecte que la comissió ha aprovat és el de rehabilitació de l'edifici del Seminari Diocesà de Girona per ubicar l'arxiu diocesà a la Pujada de Sant Martí. Stijar ha detallat que és un edifici històric 'notable' en el qual volen enderrocar algunes mitgeres per situar-hi l'arxiu i adequar una sala de consulta.

Figueres i Santa Pau

La comissió ha donat el vistiplau al projecte de rehabilitació de la nau de l'antic Convent dels Caputxins de Figueres per convertir-lo en una sala polivalent d'arts escèniques. Segons Sitjar, és un projecte molt acurat amb el patrimoni de l'espai perquè actualment és un Bé Cultural d'Interès Local però el volen convertir en un espai d'interès nacional. Tot i que l'informe no és vinculant, l'Ajuntament de Figueres ha volgut consultar l'actuació amb Patrimoni amb vistes a aquest objectiu de pujar el nivell de catalogació patrimonial de l'espai.

D'altra banda, la comissió ha vist amb bons ulls el projecte de Pla especial del conjunt històric-artístic de Sant Pau. Sitjar ha qualificat de bona notícia que ara l'Ajuntament pugui valorar el patrimoni en conjunt i no estudiar cada cas de forma aïllada. Es tracta de regular els usos i obres que es poden fer al nucli. També proposen places d'aparcament 'ben integrades' en el conjunt.

Tres cases amb massa volumetria

La comissió ha emès un informe desfavorable al projecte bàsic de tres habitatges unifamiliars al camp de l'Ànima de Toses. Sitjar ha explicat que consideren que la volumetria no s'adapta a l'entorn històric i artístic de Dòrria. A banda d'això, Patrimoni també ha considerat que volen projectar massa plantes. 'Sobraria una planta', ha explicat Sitjar que afegeix que el projecte no lliga amb l'entorn i que resultaria 'massa impactant'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema