El compositor de Montcada i Reixac Francesc Teixidó Ponce ha estat el guanyador enguany del premi Manel Saderra Puigferrer de la 24a edició dels premis Ceret-Banyoles convocats pels Foment de les dues poblacions de la Catalunya Nord i del Pla de l'Estany.

Aquest any 2008 la convocatòria tenia un al·licient especial, en commemorar-se el centenari del naixement de Puigferrer, per la qual cosa la dotació va ser extraordinària, amb una quantitat de 6.000 euros.

L'obra presentada per Teixidó Ponce era una Suite per a piano i cobla que el jurat va escollir d'entre les dotze obres presentades al certamen.

Es tracta d'una obra que segons ha manifestat l'autor "no va ser concebuda pensant especialment en aquest certamen, sinó que feia temps que tenia pensat fer una obra d'aquestes característiques".

La peça s'estrenarà l'any vinent, en el decurs de la Festa de la Música per a cobla, i l'autor no descarta ser ell mateix qui l'interpreti al piano.

Conquerir premis és un fet força habitual per a aquest compositor, que ha estat premiat en diferents certàmens com SGAE 2006 a Mataró, a Mollet del Vallès, als Francesc Basil de Figueres, al Memorial Josep Pujol de Badalona, entre d'altres.