18 de novembre de 2008
18.11.2008

El Claustre s'omple a vessar a la presentació de "La venjança del bandoler"

El conseller del Dptop, Joaquim Nadal, i l'autor de la novel·la, Martí Gironell, presenten una "bella lliçó d'història novel·lada"

18.11.2008 | 01:00
La galeria El Claustre va acollir la presentació amb Nadal i Gironell.

La sala gran de la galeria d'art El Claustre va quedar petita davant del nombrosíssim públic assistent, ahir al vespre, a la presentació de La venjança del bandoler de Martí Gironell, premi Néstor Luján de novel·la històrica. L'acte va comptar amb la presència del seu autor, del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, del president del grup El Claustre, Miquel Mascort, i el propietari de la Llibreria 22, Guillem Terribas.
Mascort va fer referència al suport a l'art de la galeria, "no només a la pintura i escultura, també a la literatura". En aquest sentit, va referir-se també a la col·laboració establerta amb la Llibreria 22, que normalment acull les presentacions literàries a Girona. Guillem Terribas va explicar que El Claustre era un lloc idoni per a la presentació, que preveien concorreguda.
Joaquim Nadal es va mostrar satisfet de presentar el llibre, que va definir com a "una bella lliçó d'història novel·lada". L'ambientació a la Guerra del Francès i a les comarques gironines, segons Nadal, aconsegueixen un entorn únic per a la història d'un traginer de Besalú, Boquica, que es converteix en bandoler "defensant allò seu, no un país en concret, sinó la seva família".
Martí Gironell, respecte l'ambigüetat d'un sanguinari que malgrat tot té un bon fons, va explicar que dedica els llibres: "Visca en Boquica o no, tu decideixes". Amb aquesta obra, l'autor d'El pont dels jueus espera que el lector es plantegi què faria si es trobés en el complicat lloc del bandoler protagonista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema