Amics de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall establerts als EUA han constituït la Fundació Friends of Pasqual Maragall Foundation, entitat col·laboradora amb la fundació per a la investigació de l'Alzheimer.

Aquesta nova fundació, que serà presentada en societat el primer semestre del 2009 a la Gran Poma, té com a objectiu desenvolupar una xarxa científica internacional d'excel·lència i col·laborar en la recaptació de recursos per al Fons Alzheimer Internacional.

Pasqual Maragall va viatjar fa dues setmanes a Nova York, convidat pel King Juan Carlos Center de la New York University, on va aprofitar l'ocasió per pronunciar una conferència sobre les relacions entre Europa i els Estats Units.

Durant el viatge, també es va donar a conèixer, de manera privada, la fa poc constituïda Friends of Pasqual Maragall Foundation.

Acompanyat de la seva dona, Diana Garrigosa, i del director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, va mantenir contactes privats amb els científics especialistes espanyols establerts a Nova York, com Joan Massagué (Memorial Sloan-Kettering Centre), Carlos Cordón-Cardó (Colúmbia University) i Luis Rojas Marcos (New York University School of Medicine). També es van produir trobades amb els responsables dels centres catalans i espanyols amb representació a Nova York, com el Queen Sofia Spanish Institute, el King Juan Carlos Center, l'Institut Cervantes i el Catalan Institute of America.