Els informàtics gironins i els estudiants d'Enginyeria Informàtica estan convocats a la vaga organitzada per demà dimecres a Barcelona a causa de la negativa del Govern d'arribar a un acord, amb els estudiants i Col·legis Professionals, en els estudis i professions que pertanyen a l'àmbit de les enginyeries en Informàtica.

El sistema universitari europeu està adaptant les seves titulacions al nou Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), més conegut com a procés de Bolonya. Dins d'aquest escenari, s'estableixen les directrius, condicions i el procediment de verificació i acreditació, que han de superar els plans d'estudis per l'obtenció d'un títol oficial. En el cas de les enginyeries gairebé totes són titulacions regulades i per tant l'obtenció del títol comporta unes atribucions professionals. Aquest, però no és el cas de les enginyeries informàtiques. Tenint en compte aquest fet, el decret de l'EEES establirà directrius (fitxes) per aquelles professions regulades. Les enginyeries informàtiques no són professions regulades per tant sembla que no hi haurà directives per a aquests títol. Les titulacions que es veuran afectades per aquesta manca de regulació són els doctors, enginyers i llicenciats en informàtica, enginyers tècnics i diplomats en informàtica i els cicles formatius de grau mitjà i superior en informàtica.

Segons Albano Sánchez-Ossorio, degà del Col·legi Oficial d'Enginyers tècnics informàtics de Catalunya, "unes 200.000 persones a tot Espanya estan convocades a la manifestació. Sánchez-Ossorio va explicar ahir en declaracions a Diari de Girona que amb aquest fet no desapareixerà el grau ni el títol però sí que perdrem prestigi i de cara a Europa no tindrem un reconeixement tan oficial perquè ja hi ha l'enginyeria en telecomunicacions". "Tota titulació que serveixi per entrar a Europa està bé, s'han d'unificar els títols i donar importància a l'especialització, però no per això s'ha de permetre que altres carreres envaeixin les competències de l'Enginyeria informàtica", va afirmar Sánchez-Ossorio.

El degà va explicar també que "des del Col·legi es dóna suport a la manifestació, que ha estat ?convocada per Internet i de la qual es preveu un alt seguiment, ja que molta gent ha demanat festa a la feina per poder-hi assistir".

El passat 28 d'octubre el Congrés va desestimar la petició del sector, però el Senat va instar per unanimitat el Govern que incorpori després d'un breu període de temps les titulacions de l'àmbit de l'enginyeria informàtica en la discussió del conjunt de les enginyeries i ?estudiar les possibilitats de definir solucions transitòries perquè l'enginyeria informàtica sigui tractada igual des del punt de vista acadèmic i d'atribucions professionals, que la resta d'enginyeries.