21 de novembre de 2008
21.11.2008

El 30% de la població espanyola pateix una obesitat abdominal

Els pacients amb excés de greix tenen un risc d'1,5 a 2 vegades superior de patir patologies d'hipertensió

21.11.2008 | 01:00
Un exemple d´obesitat.

El 30 per cent de la població espanyola pateix obesitat abdominal, un factor que duplica el risc de mortalitat per malalties derivades d'aquest problema, segons va transcendir a la presentació del XIII Dia de la Persona Obesa que se celebrava ahir sota el lema "Cuida la teva cintura". Basilio Moreno, president de la Fundació Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO), va dir en roda de premsa que aquests pacients tenen un risc d'1,5 a 2 vegades superior de patir patologies com la hipertensió arterial, la diabetis mellitus, alteracions dels lípids i malalties coronàries.
Les guies clíniques internacionals consideren que el perill comença quan el perímetre de la cintura és igual o superior a 102 centímetres en l'home i igual o superior a 88 en la dona.
Moreno va recordar que un estudi publicat aquest mes per la revista New England Journal of Medicine verifica que un perímetre de cintura per damunt d'aquests nivells s'associa a risc de mort.
A més, recolza l'ocupació de la circumferència de la cintura o de la proporció cintura-maluc en addició a l'índex de massa corporal per valorar l'esmentat risc.Tomás Lucas, president de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició, va explicar que tan important com conèixer l'índex de massa corporal és saber on es localitza el greix, que no es refereix únicament a la que es troba sota de la pell (subcutània) sinó a la que envolta les vísceres abdominals i forma part del davantal gras que protegeix els intestins.
Aquest greix, diferent del subcutani, té una activitat metabòlica molt intensa, en produir tota una sèrie de substàncies -citoquines, hormones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema