El coordinador dels científics valencians que han participat en el desenvolupament del Gran Accelerador de Partícules (LHC), Antonio Ferrer, confia que a l'estiu de 2009, solucionada ja l'avaria soferta el setembre, s'observi per primera vegada "la major col·lisió d'energia mai vista anteriorment en un laboratori".

Ferrer, catedràtic de Física de la Universitat de València i coordinador del projecte Atles, va assenyalar que "No és estrany que una de les 90.000 soldadures fallés", en relació amb l'avaria ocorreguda a mitjan setembre, només deu dies després que l'LHC aconseguís que el primer fes de protons circulés i donés una volta completa pel gegantí túnel de 27 quilòmetres de circumferència que constitueix l'accelerador, situat sota la frontera suís-francesa. El problema es va deure a una important fuga d'heli en el sector 3-4 del túnel, a causa d'una connexió elèctrica defectuosa entre dos imants de l'accelerador.

L'"enorme" energia disponible a l'accelerador LHC obre la porta, segons el coordinador dels científics valencians, al descobriment de noves partícules: "L'energia és la salsa de la física".