26 de novembre de 2008
26.11.2008
Novel·la

Jordi Sierra presenta l'edició mexicana de 'La pàgina escrita' a la fira de Mèxic

26.11.2008 | 12:17
Jordi Sierra presenta l'edició mexicana de 'La pàgina escrita' a la fira de Mèxic

L'escriptor català, Jordi Sierra i Fabra, ha presentat l'edició a Mèxic de 'La pàgina escrita' en el marc de la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Mèxic (FILIJ).

'La pàgina escrita', editada l'any 2006 en català per Edicions SM, s'ha editat a Mèxic aprofitant la participació de Sierra en un dels seminaris de literatura de la FILIJ. A més també s'ha aprofitat la visita de Sierra per presentar l'edició de butxaca d'una de les obres més venudes de l'autor, 'El famós món de les lletres'.

Jordi Sierra, uns dels autors més prolífics, tant en llengua catalana com en llengua castellana, ha aprofitat la seva participació a la FILIJ per a presentar i fer el llançament a Mèxic de 'La pàgina escrita'. La mateixa Edicions SM que va editar el llibre a Espanya l'any 2006 n'ha fet l'edició per a Mèxic. Segons Sierra aquest assaig era necessari ja que molta gent 'li preguntava' com ho feia per a escriure 'tants llibres', 'd'on treia les idees' o 'com en preparava els guions'. Per a Sierra, 'La pàgina escrita', és una 'font d'estudi' tant per a gent que vol escriure un llibre, per a 'neòfits' com per a gent que li interessa 'la meva obra' i com 'treballo'.

A més escriure aquest assaig, per a Sierra, era quelcom obligat ja que té dues Fundacions per a ajudar a joves escriptors, una de elles a Catalunya i l'altra a Colòmbia.

Durant la conferència que ha donat a la FILIJ, Sierra, ha dit que en les seves obres mai concreta ni l'espai, ni fa una descripció exhaustiva dels personatges, sinó que ho deixa a la imaginació del lector, d'aquesta forma tant els lectors de Catalunya com a Llatinoamèrica es poden 'identificar' amb els espais o amb els protagonistes. I ha afegit que mai pensa en els lectors quan escriu sinó que escriu 'el que surt de dins' i que després són les editorials les que etiqueten el llibre com a juvenil o per a adults. En aquest sentit Sierra a remarcat que hi ha moltes obres juvenils que han llegit adults com moltes de les seves obres per adults que són llegides per un públic més jove.

Edicions SM ha aprofitat la visita de Sierra a Mèxic per a fer el llançament de l'obra 'El famós món de les lletres' en la seva edició de butxaca al país llatinoamericà.

Per al futur Sierra explica que el dia 29 d'aquest mes presenta una òpera a Lleida de la qual n'ha fet el guió, que per al proper any crearà amb la seva Fundació de Colòmbia un premi literari per a menors de 18 anys de relats breus semblant al que ja té a Catalunya i continuar escrivint i publicant llibres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema