Els estudiants universitaris tancats contra el Pla Bolonya mantenen el pols amb la Generalitat i amb els rectors, que exigeixen que abandonin les tancades per poder dialogar. A més de les ocupacions que s'han fet des de dijous, ahir els estudiants van decidir traslladar la tancada a la facultat de Filosofia i Lletres i a la tarda, a la facultat de Pedagogia.

El col·lectiu de joves que protagonitzen des de dijous passat la tancada a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona van acollir molt malament el comunicat dels rectors de les universitats públiques i la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, en el qual es rebutgen les seves demandes, en especial qualsevol possibilitat d'aturar el procés de Bolonya.

Hugo Alvira, portaveu d'aquests estudiants, va qualificar ahir com "una falta de respecte" aquest comunicat i va trobar "inconcebible" que se'ls demani que abandonin les tancades quan "ells no han fet encara cap gest" per demostrar la seva voluntat de diàleg i negociació de les seves ?reivindicacions.

Per la seva banda, el rector en funcions de la UB, Josep Samitier, va demanar ahir als estudiants tancats que modifiquin la seva actitud abans de demà per facilitar una sortida dialogada al conflicte, i ha advertit que la solució "serà molt més complicada" si se supera aquest termini, que coincideix amb el seu abandonament del càrrec i la presa de possessió del nou rector, Dídac Ramírez. El rector no troba, de moment, convenient recórrer a les forces de seguretat per procedir a un ?desallotjament dels estudiants.

A més de la retirada dels expedients, els tancats reclamen un referèndum vinculant i l'inici d'un debat obert sobre el model d'universitat que es persegueix.