La Bisbal d'Empordà recupera enguany el concurs musical premi Conrad Saló, en la segona etapa. Es tracta d'un concurs musical que es va instituir arran de la mort del músic ocorreguda el juliol del 1981 i que va tenir cinc edicions, la darrera celebrada el 23 de maig del 1992.

Enguany, l'Ajuntament amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació convocava la sisena edició, amb caràcter bianual i una dotació de 3.000 euros pel primer premi, un accèssit de 900 euros i un premi popular amb la mateixa dotació.

Les bases tenien en compte que el veredicte del jurat es farà públic demà passat diumenge, a la tarda en el decurs d'un concert que oferirà La Principal de la Bisbal, al Teatre Mundial, on es podran escoltar les cinc obres finalistes.

Aquestes són Elegia a Puigferrer i Conrad Saló o art per la sardana, dues peces del figuerenc Jaume Cristau; Anhel d'esperança de Francesc Teixidó Ponce, de Moncada i Reixac; Quan mon cor fugi amb tu de Joan Josep Blay i De Granollers a la Bisbal, de Jordi Moraleda i Perxarxs. El jurat està integrat pels músics gironins, Josep Cassú, el seu fill Francesc Cassú, actual director de la Principal de la Bisbal, Jordi Molina, Marcel Sabaté i Jordi Paulí.

El músic figuerenc Jaume Cristau, que figura entre els finalistes d'aquesta edició, ja va ser premiat precisament en la primera etapa d'aquest certamen, l'any 1985 per la peça Sant Jaume a Tivissa i és un dels compositors més premiats darrerament.

El passat dissabte, 22 de novembre, conqueria el premi SGAE de Sardanes 2008 a Sant Feliu de Guíxols per la peça Pau, més Garreta.

Un altre dels premis conquerits per Cristau aquest any 2008 va ser el segon premi del Memorial Josep Pujol, de Badalona, amb la sardana titulada Pujols a Badalona.