He visto caballos és un poema que ens apropa a la relació entre un home i una dona als quals la vida ha obligat a estar separats, contradient els seus desitjos. Amb aquest títol i aquest simple fil argumental s'estrena avui (Teatre Municipal, 19 hores) el darrer espectacle de la companyia establerta a Celrà Mal Pelo, per al qual han comptat amb l'escriptor John Berger. La funció d'avui serà una actuació especial, i és que és l'única que es representarà dins el festival Temporada Alta d'enguany. Després, a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure, a Barcelona, de l'11 al 14 de desembre.

Escrit a través del moviment, la paraula i un ús específic de la il·luminació, el vídeo i el so, el poema, inspirat en la correspondència intercanviada entre els dos personatges, parla d'amor i resistència. El títol, He visto caballos, pertany a un poema del mateix John Berger en el qual escriu "He vist cavalls en dos llocs al mateix temps".

Les imatges dels cavalls apareixen com a metàfora de llibertat, com a metàfora del secret que aquests dos éssers separats necessiten construir en la distància.

El 1989 María Muñoz i Pep Ramis van fundar la companyia de dansa Mal Pelo. Des dels inicis, el grup ha basat el seu treball en una recerca constant de llenguatges de la qual han nascut unes propostes escèniques arrelades a una transversalitat nítida, senzilla i alhora profunda. Mal Pelo ha presentat en els darrers anys els espectacles L'animal a l'esquena, Atrás los ojos, AN (el silenci), Bach, Atlas i Testimoni de llops.