04 de gener de 2009
04.01.2009
Segons el registre

El 60% dels llocs de culte de la ciutat de Barcelona són de religions minoritàries

04.01.2009 | 18:15

El 60% dels més de 340 llocs de culte que hi ha a la ciutat de Barcelona són de les religions minoritàries, davant de les 141 parròquies que a dia d'avui té l'Església Catòlica a la capital catalana, segons el registre de llocs de culte que ha fet el Centre Interreligiós de Barcelona (CIB), organisme oficial vinculat a l'Ajuntament, recollit per Europa Press.

A més de 141 parròquies, l'Església Catòlica a Barcelona té altres equipaments i serveis. Per exemple, el registre xifra 169 convents, 57 institucions que depenen de l'Arquebisbat, 102 capelles no parroquials --com les situades en centres sanitaris o educatius-- o 97 entitats vinculades a l'Església, com 'esplais', llibreries o grups de creients.

Després de l'Església Catòlica, la segona tradició religiosa amb més llocs de culte oberts a Barcelona són les esglésies protestants i evangèliques, amb 119.

A aquests, cal afegir els que tenen la resta de tradicions a la ciutat que es proclamen hereus del missatge de Jesucrist: 18 salons del regne dels Testimonis de Jehovà, vuit de les esglésies ortodoxes, quatre de l'Església l'Adventista del Setè Dia, dues capelles de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (mormons) i un de l'Església Cristiana Esenia.

JUDAISME I ISLAM

Pel que fa als llocs de culte islàmics a Barcelona, a la ciutat no hi ha una mesquita, però sí 16 oratoris. De tots ells, nou estan al districte de Ciutat Vella, tres estan a Sant Martí, dos a Sants-Montjuïc, i dos més a Sant Andreu.

D'altra banda, a la capital catalana hi ha cinc sinagogues, que es corresponen a les grans tradicions del judaisme: progressista, liberal, conservadora i ortodox. A aquestes sinagogues, cal sumar una altra, que està situada al Call --l'antic barri jueu a la Barcelona medieval, prop del Palau de la Generalitat--, situada on antany hi havia l'edifici que va acollir la Sinagoga Més gran de Barcelona fins el 1391.

ALTRES RELIGIONS

Pel que fa a les religions orientals, la budista és la que té més llocs de culte a Barcelona, un total de 16. A continuació, se situen els hindús (tres llocs de culte), les 'gurdwaras' o temples de la tradició sikh (dos), els taoistes (un), els Brama Kumaris (un) i altres tradicions, amb dos.

D'altra banda, la tradició bahá'í té un lloc de culte a Barcelona, i els unitaris-universalistes, amb un altre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona