La directora Isabel Coixet, que avui conclou a Barcelona el rodatge de la pel·lícula Mapa de los sonidos de Tokyo, considera que aquest nou treball seu és un "thriller romàntic i sentimental" i també la narració d'una història "absolutament marciana".

Acompanyada per un més que satisfet Sergi López i per la japonesa Rinko Kikuchi, nominada a l'Oscar per la seva actuació a Babel, Coixet va titllar d'"aventura extraordinària" el procés de rodatge, que va iniciar a Japó el passat 16 de novembre i que acabarà avui molt a prop de casa seva, al barri de Gràcia barceloní. Tot i que reconeix que sempre li costa parlar dels seus projectes, la cineasta va explicar que va començar a crear aquest film -"la més dramàtica de totes les meves pel·lícules"- fa dos anys, quan al mercat del peix de Tòquio va veure una dona molt guapa, que no volia ser fotografiada, netejant la sang d'unes tonyines.

Mapa de los sonidos de Tokyo està protagonitzada per Ryu (Rinko Kikuchi), una noia solitària, d'aspecte fràgil, que de nit treballa en una llotja de peix a la capital japonesa i que, de forma esporàdica, rep encàrrecs com assassina a sou.