La col·lecció "Quaderns de la Revista de Girona", que edita la Diputació de Girona, ha dedicat el volum 139 a la monografia d'Argelaguer, en una aproximació als temes més destacats que fan referència a aquesta localitat, com la seva història, demografia, cultura i art.

Dissabte, la Sala d'Actes de l'Ajuntament d'Argelaguer acollirà la presentació de la nova monografia de la col·lecció "Quaderns de la Revista de Girona", dedicada a aquest municipi i escrita per Josep Vilar Vergés.

Vilar i Vergés, natural d'Argelaguer, ha col·laborat en nombrosos escrits de temàtica històrica relacionats amb l'Alta Garrotxa, en la revista del Centre Excursionista d'Olot i és cofundador i primer director de la revista El Brull de Montagut i col·laborador de la revista L'Argelaga, d'Argelaguer.

Al llarg dels més de cent números publicats, la col·lecció ha anat fent un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines mitjançant les seves dues línies de publicació: les monografies locals o estudis sobre el passat i present de pobles i ciutats, i les guies, dedicades a qüestions d'abast general.

Amb la monografia dedicada a Argelaguer, Josep Vilar Vergés, ha dut a terme una aproximació als temes més destacats que fan referència a la població, situada en la part oriental de la comarca de la Garrotxa. El llibre, explica Vilar, "és el producte de conjugar els fets històrics més remarcables, alguns ja publicats, amb aportacions inèdites extretes de diversos arxius històrics, i també de la recopilació de la memòria oral de la gent gran". Així és com Vilar, al llarg de 37 capítols, va desglossant els principals aspectes i esdeveniments que han configurat el municipi.