Vint anys després de l'edició del llibre Per a una història de la Girona jueva un simposi internacional que se celebrarà al mes de març revisarà el pas i la influència d'aquesta comunitat a la ciutat a partir dels últims descobriments documentals i arqueològics. Segons informava ahir Ràdio Girona Cadena Ser, hi participaran reconeguts experts de diferents universitats del món.

Al llarg d'aquests vint anys han estat molts els estudiosos que han aportat diferents visions i nombroses teories que permeten reescriure amb rigor científic i acadèmic la història de la comunitat jueva a Girona. Algunes d'aquestes aportacions, fins ara inèdites, es faran públiques en el simposi. La directora de l'Institut d'Estudis Nahmànides, Sílvia Planas, va explicar que han demanat als participants "que presentin noves visions i perspectives per fer una mena de posada al dia de quina és la situació actual dels estudis històrics i culturals sobre la Girona jueva".

També s'aprofitarà el seminari, que serà del 23 al 25 de març, per homenatjar l'autor del llibre Per a una història de la Girona jueva, David Romano, mort l'any 2002, després que els seus familiars hagin cedit ara al Patronat Call de Girona la seva biblioteca, amb més de 700 volums.