Consultoris Dexeus S.A. va acomiadar el ginecòleg Santiago Dexeus, fet davant del qual l'especialista va presentar una demanda en la qual en demana la nul·litat "per vulneració dels drets fonamentals". El judici se celebrarà la setmana que ve al jutjat Social número 32 de Barcelona, segons van confirmar fonts judicials.

Dexeus va avançar ahir a COM Ràdio que ha estat acomiadat del seu lloc de treball a Consultoris Dexeus, assumpte que ha portat als tribunals per reivindicar la seva "llibertat per exercir la medicina", i que a partir de dilluns que ve començarà una nova etapa com a ginecòleg independent a la Clínica Tres Torres de Barcelona. Fins i tot va revelar que el 22 de desembre va anar a la consulta i es va trobar que li havien canviat el pany.

Dexeus va assegurar que "no està d'acord" amb la medicina que es fa ara als Consultoris Dexeus i va considerar "molt desagradable" veure com han enviat cartes a pacients dient que s'ha jubilat i oferint altres doctors a la seva clientela. Ha volgut deixar clar que Consultoris Dexeus i USP Hospitales són "societats diferents", i que aquesta última li ha donat suport a cada moment en la situació, que ha arribat a qualificar d'assetjament psicològic.

L'advocat i germà del ginecòleg, Joan Dexeus, va afirmar que van forçar el seu germà a anar-se'n però "conservant el nom" de les consultes. Ha dit que demanaran danys i perjudicis perquè "no es pot trucar a la clientela" per oferir un altre especialista "ni dirigir cartes a pacients dient que s'ha jubilat, cosa que és falsa".