El bisbe de Girona, Francesc Pardo i Artigas, va comunicar ahir els primers nomenaments en la gestió del govern de la diòcesi. Joaquim Giol i Aymerich ha estat nomenat nou provicari general, en substitució de Joan Naspleda i Arxer. Es creen dues vicaries. Esteve Sureda i Villar és el nou vicari episcopal de Pastoral funcional. I Jordi Font i Plana ha estat nomenat vicari episcopal de Pastoral per a les vocacions. Pere Domènech i Feixas, fins ara, vicari episcopal per a la Promoció i Coordinació de l'Apostolat dels Laics, deixa aquesta responsabilitat per dedicar-se a la gestió de les parròquies de Mare de Déu del Carme, Sant Feliu, Sant Daniel i Sant Salvador d'Horta, a la ciutat de Girona. El bisbe ha ratificat Joan Naspleda com a delegat episcopal per al Patrimoni cultural, la direcció de l'Arxiu Diocesà i de la Biblioteca del Seminari.

D'aquesta manera, Giol, Sureda i Font entren a formar part del Consell Episcopal. Els nomenaments són per a cinc anys. Segons ha informat Francesc Pardo, Joan Naspleda i Pere Domènech havien demanat el relleu en els primers dies de ministeri episcopal a causa, bàsicament, dels nombrosos anys que havien estat exercint les responsabilitats. Pardo ha volgut donar les gràcies per la tasca desenvolupada per ambdós en el govern diocesà. Tant Naspleda com Domènech havien assumit tasques en la gestió de la diòcesi amb els ara bisbes emèrits Jaume Camprodon i Carles Soler.

Els primers nomenaments han arribat després de gairebé tres mesos de la cerimònia d'ordenació episcopal i presa de possessió, celebrada el diumenge 19 d'octubre. En aquest període temporal, el bisbe ha volgut conèixer el funcionament de la la diòcesi i ha estat demanat noms a fi d'executar els relleus. Fruit de la restructuració de l'estructura de govern, s'albira que dues de les qüestions que vol prioritzar el bisbe Pardo és la pastoral social i la vocacional. O, almenys, envoltar-se de persones que tenen rellevant experiència en els citats àmbits a la diòcesi gironina. Giol, fins ara, ha estat en nombroses iniciatives vinculades a la immigració -Càritas, Secretariat de Migracions...- i és membre de la Fundació Sant Martí, que gestiona el patrimoni diocesà. Esteve Sureda és el director de Càritas Diocesana. I Jordi Font, rector del Seminari diocesà.