L'exposició L'Arribada és un recull de diferents històries reals viscudes durant els darrers deu anys per diferents persones immigrades a les comarques gironines. Les fotografies, del periodista gironí Pere Duran, procedeixen de treballs periodístics.

Impulsada conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Girona i l'autor, la mostra ofereix unes pinzellades del que vol dir ser immigrant i arribar a un lloc nou. Històries sobre integració, escola, religió, situació legal, i moltes altres formen part del contingut de l'exposició.

Històries com la de Chaima Saidini, una nena de Girona de només 6 anys, que va anar a l'escola amb el hiyab o vel al cap. Aquest fet va provocar una petició de negació a aquesta nena d'assistir a l'escola i que va desfermar un debat a tot l'Estat. Un cop pots conèixer la família afectada i la nena, que té un somriure de pam, l'història et colpeix malgrat que puguis dur la cuirassa periodística que ens caracteritza.

L'estiu del 2004 un centenar d'immigrants subsaharians estaven abandonats a la seva sort enmig d'un camp de pomeres a Sant Miquel de Fluvià. Després de travessar el mar amb pasteres, ara són a l'Empordà sense saber quin futur els espera. Per sort, la Creu Roja els porta aliments cada dia, però la por i la incertesa encara no ha marxat dels seus rostres.

Amb ulls de nen

Els nenes i nenes de la immigració també són protagonistes en aquesta exposició, les seves històries personals a l'escola o als barris ens fan veure les realitats que també el més petits viuen cada dia.

Aquesta exposició es pot veure a la Casa de Cultura de Girona fins al 30 de gener de 2009. Posteriorment, Pere duran portarà la mostra L'Arribada a la Sala d'El Tint de Banyoles a partir del 27 de març de 2009. Després l'exposició iniciarà una itinerància que pasarà per les delegacions del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona, Tarragona i Lleida.

els nens de la immigració Moltes de les instantànies de Pere Duran estan centrades en els immigrants més joves, al carrer, com a l'escola ()

o en els seus diferents centres de reunió (). L'objectiu és conèixer el seu dia a dia a Girona.