Els gironins que ahir al migdia passejaven pels carrers de la ciutat van poder veure com es grava un capítol de la sèrie Ventdelplà. L'equip i els actors de la sèrie, que emet Televisió de Catalunya, van gravar a Girona part del capítol 285 que s'emetrà al final de març.

Els escenaris escollits pels guionistes van ser l'Hotel Llegendes de Girona i la Rambla.

Els actors que van visitar Girona van ser Emma Vilarasau (Teresa), Anna Barrachina (Núria), Abel Folch (Jordi) i dos nous personatges, Lluís Marco (Segi) i Mireia Corell (Cèlia).

Segons va poder saber Diari de Girona els actors van gravar una confessió al menjador de l'hotel i una escena a l'ascensor. Més tard, se'ls va poder veure gravant escenes a la Rambla envoltats de curiosos.

La sèrie, que coprodueixen Televisió de Catalunya i Diagonal TV, a partir d'aquesta setmana passa d'emetre's els dilluns i dimarts als diumenges i dilluns.

Amb una mitjana al llarg d'aquestes sis temporades del 24,3% de quota de pantalla (747.000 telespectadors), Ventdelplà s'ha convertit en un puntal de TV3, i haguanyat, alguns dilluns, CSI.

La sèrie ideada per Josep Maria Benet i Jornet sembla tenir corda per temps. De moment té assegurada la seva emisió, dos capítols setmanals, fins al final de març. A partir de l'abril no es descarta englobar la trama en una únic lliurament setmanal. Lluís Marco i Àngels Moll seran alguns dels nous personatges de la sèrie. Marco donarà vida al nou arquitecte municipal, que arriba al poble acompanyat pel seu fill. Moll serà una doctora amiga de la Dora.