Una sardana dedicada al celler empordanés Espelt, de Vilajuiga, ha estat la guanyadora del concurs de composició convocat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la fundació de l'entiat. La peça és del figuerenc Jaume Cristau, amb el nom de De cal Espelt ses vinyes. El músic que ha rebut un premi dotat amb 1.500 euros per aquest primer premi, va marxar de les terres lleidatanes, diumenge passat dia 15, amb les mans ben plenes, ja que també es va endur un accèssit, dotat amb 300 euros per Empordalies. Altres premiats en el concurs de la UCS han estat Jordi Moraleda, amb A l'amic Sebastià, segon premi dotat amb 600 euros, mentre Lluís Alcalà, tenor de la cobla Sabadell obtenia un accèsit per 50 anys d'Unió. El premi popular va ser per al tarragoní Alfred Abad i Un estel per tu.

Molt premiat

Endur-se premis no és res nou per a Cristau, ja que al llarg de la seva carrera artística com a compositor de sardanes i música per a cobla n'ha obtingut una bona colla en certàmens com elde Ceret-Banyoles; Lloret de Mar; Ibars d'Urgell, l'Sgae, els Premis Conrad Saló de la Bisbal d'Empordà, en la primera etapa dels anys vuitanta fins entrats els anys noranta.

Els premis més recents guanyats per en Jaume Cristau han estat, el 2007 Rotllanes de Violetes al certamen de l'Obra Violetes del Bosc, un premi que va tornar a conquerir el 2008 amb Alba de Violetes. El 2007 i 2008 respectivament va ser premiat a Badalona amb Clam per Sant Jordi i Pujols a Badalona, que obtenia el primer premi, dins del Memorial Francesc Pujol. A Amer, també el 2008 es va endur el primer premi al Memorial Pere Fontàs amb Vall del riu Brugent, a més del premi popular per la peça Una rosa per Amer. A la Bisbal d'Empordà, també el 2008 va tenir el segon premi per la sardana Elegia a Manel Saderra Puigferrer, i el mes de desembre passat a Sant Feliu de Guíxols, rebia el primer premi del concurs de sardanes de l'Sgae amb la peça Pau, més Garreta.