La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l'exposició "Carles Fontserè, periodista". L'exposició es basa en un conjunt de reportatges que, entre els anys 1968 i 1972, Carles Fontserè va enviar al ja desaparegut diari El Correo Catalán. La mostra permet descobrir una de les facetes menys conegudes de Carles Fontserè: la de periodista. Aquestes cròniques, acompanyades de fotografies realitzades també per Fontserè, apropen l'espectador a realitats i perspectives avui desaparegudes de Nova York, San Francisco, Mèxic o Roma.

"Carles Fontserè, periodista" mostra les identificacions de premsa de Carles Fontserè a Nova York.

Fontserè va col·laborar intensament amb els mitjans de comunicació. Va ser dibuixant il·lustrador al setmanari tradicionalista Reacción (1931-32); va ser ninotaire a El Correo Catalán (1932); va ser director artístic, compaginador i fotògraf a la revista hispana Temas, de Nova York, on també va escriure reportatges; o va fer reportatges amb fotografies per a Rudder Magazine, de Nova York.

Carles Fontserè i Carrió (Barcelona, 1906- Girona, 2007) va ser un dels màxims exponents del cartellisme republicà. Els seus cartells per a la CNT, la FAI i el POUM durant la Guerra Civil espanyola s'han convertit en autèntiques icones.

Fontserè va militar a les Brigades Internacionals i va passar per uns quants camps de concentració. Va exposar a Perpinyà i es va dedicar al dibuix, l'escenografia, la il·lustració i la pintura. Més tard, a Mèxic, va col·laborar amb Mario Moreno Cantinflas, dissenyant-li el vestuari. A Nova York va fer de dibuixant de còmic, director artístic, taxista, escenògraf i fotògraf, i va col·laborar amb Salvador Dalí.

Va tornar a Catalunya l'any 1973. L'any 1989 va rebre la Creu de Sant Jordi. En els últims anys es va implicar molt activament en les mobilitzacions per aconseguir el retorn a Catalunya dels "papers de Salamanca". Fontserè va passar els últims anys de la seva vida a Porqueres, on va escriure llibres de memòries com ara Un exiliat de tercera (2004).