L'actriu Rosa Maria Sardà, Premi especial del Jurat, ha lamentat 'rebre un premi' que recorda la mort d'un 'gran' home que 'va deixar orfes a molts'. L'escriptor Eduardo Mendoza ha demanat que es converteixi en un premi que reconeix 'la creativitat'. El dramaturg Tom Stoppard, l'actriu Hannah Schygulla, la novel·lista anglesa P.D. James, l'hispanista Gabriel Jackson i el film 'Yo serví al rey de Inglaterra' i l'òpera 'Mort a Venècia' s'han repartit la resta de guardons.

Aquesta Diada de Sant Jordi s'han lliurat al teatre Liceu els Premis Internacionals Terenci Moix de literatura, cinema i arts escèniques. L'acte no ha deixat ni un segon de recordar l'estimat escriptor barceloní. L'actriu Rosa Maria Sardà, que ha explicat que amb ell 'va compartir el millor' de la seva vida, ha reconegut en recollir el guardó que li 'agradaria que aquest premi no existís i no haver-lo guanyat mai'.

Els premis Terenci Moix entreguen als seus guanyadors 1 euro, una perla negra i un peix de fang dissenyat per Frederic Amat. En la categoria de Llibre de Ficció el jurat ha escollit la novel·la 'El asombroso viaje de Pomponio Flato' (Seix Barral, 2008). El seu autor, Eduardo Mendoza, ha desitjat que els guardns honorin Moix celebrant-se 'amb alegria' i reconeixent 'la creativitat'.

El premi atorgat en la categoria de Llibre de no Ficció ha anat estat pel llibre 'Juan Negrín, médico, socialista y jefe de gobierno de la II República' de l'hispanista Gabriel Jackson. La néta del president durant la Guerra Civil i durant l'exili, Carmen Negrín, ha reconegut la tasca del nord-americà. Concretament li ha agraït la seva incansable 'recerca de la veritat'.

En el mateix sentit s'ha expressat l'historiador Gabriel, que dedicat el guardó a 'tots els lectors que valoren la veritat inclús quan aqueta fereix els seus principis polítics i morals'.

La prestigiosa novel·lista Phyllis Dorothy James, internacionalment coneguda com P.D.James, també ha estat present aquest dijous al Teatre Liceu. James s'ha mostrat molt agraïda en rebre un premi que l'ha fet sentir que la seva feina té ressò més enllà del seu país d'origen. La novel·lista sempre ha escrit 'històries de detectius que expliquen veritats sobre els homes de la nostra societat'.

La mussa del cineasta Fassbinder, l'alemanya Hanna Shygulla, l'aclamat com el 'millor dramaturg del moment' per Àlex Rigola, Tom Stoppard, i el director del film 'Yo serví al rey de Inglaterra', Jiri Menzel, han demostrat també amb la seva presència el caràcter internacional d'aquest guardons.