21 de maig de 2009
21.05.2009
Diari de Girona

El poeta saltenc Jaume Bosquet guanya els Jocs Florals

21.05.2009 | 21:42
El poeta saltenc Jaume Bosquet guanya els Jocs Florals

El poeta Jaume Bosquet ha rebut aquest dijous a la tarda, de mans de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el guardó que l'acredita com a guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2009.

L'acte de lliurament ha tingut lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament que ha servit per inaugurar una nova edició de 'Barcelona Poesia' i commemorar el 150è aniversari dels Jocs Florals. Bosquet s'ha convertit, amb el poemari 'Triacant', en el nou Poeta de la Ciutat, que participarà en diverses activitats poètiques programades a Barcelona al llarg de l'any.

La commemoració de l'aniversari del guardó inclou el Premi Extraordinari 150 anys Jocs Florals de Barcelona a un poema inspirat en el lema tradicional dels Jocs 'Fe, Pàtria i Amor'. Aquest premi ha recaigut al poeta Jordi Julià pel poema 'Amor Constant'.

Jaume Bosquet (Salt, 1956) és professor de llengua i literatura catalana en un institut d'Olot. Ha publicat quatre llibres de poemes: 'Diàlegs' (1999, Premi Bernat Vidal i Tomàs), 'Les formes amb la calma', quaranta haikús que acompanyen quaranta fotografies de Xavier Vilagran (2003), 'L'altre', (2004) i 'La mateixa història' (2006, Premi Pollença). Conjuntament amb Miquel Àngel Llauger, ha traduït 'Antologia de Spoon River' d'Edgar Lee Masters, pendent de publicació.

Jordi Julià (Sant Celoni, 1972) és Doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Gabriel Ferrater, ha editat tres volums sobre la seva obra, 'El poeta sense qualitats' (2004), 'La crítica de Gabriel Ferrater' (2004) i 'L'art imaginatiu' (2007). Els últims llibres de poesia que ha publicat són 'Hiverns suaus' (Premi Jocs Florals de Barcelona, 2005), 'Els déus de fang' (Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot, 2007), 'Principi de plaer' (Premi Octubre de poesia, 2007), i 'Planisferi lunar' (Premi Mallorca, 2008). Acaba de publicar el volum 'Un lleu plugim. Antologia de poesia nord-americana hipermoderna', que va guanyar el premi de poesia Vila de Martorell 2008.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit