L'actor banyolí Roger Coma acaba de debutar com a escriptor amb la novel·la curta Si això és París. Conegut, principalment, per les seves interpretacions en sèries televisives com Porca Misèria, assenyala Coma -actualment en ple rodatge de la nova pel·lícula de Ventura Pons- que escriu des de sempre perquè "m'estimula" i afegeix que, igual que quan actua, és un procés "molt creatiu, encara que com a autor em sento més autònom i totalment responsable del meu discurs, mentre que com a actor estic al servei d'altres".

En aquest sentit, exemplifica que el dia d'una estrena teatral "la responsabilitat és compartida, mentre que aquest llibre és meu; si funciona, la gratificació serà més gran i, si no, seré jo l'únic que m'emporti crítiques". Afegeix que "el que té de bo el llibre és que ara la feina ja està acabada i els lectors són els que decideixen".

Els carrers de París són l'escenari en el qual passeja el protagonista del relat, un jove pintor català, que intenta obrir-se pas en el món de l'art i que coneixerà diversos personatges, alguns d'ells surrealistes, que el portaran a experimentar delirants situacions.

Publicada per Columna, escrita com un monòleg, amb frases molt curtes, amb ritme trepidant, en aquesta narració el pintor té, així mateix, un conflicte familiar, centrat en el seu pare. Coma comenta que la situació entre els dos personatges a l'inici de la novel·la és "crítica", però amb el desenvolupament del relat "volia que hi hagués un acostament".

Nascut a Barcelona el 1976, encara que es va criar a Banyoles (Pla de l'Estany), Roger Coma ha treballat en teatre amb directors com Lluís Pasqual, Pau Miró, Xavier Albertí o Àlex Manas. En cinema, ha participat en diverses pel·lícules de Ventura Pons, però també amb Patricia Ferreira i altres realitzadors.