El guitarrista i compositor britànic Noel Gallagher va anunciar dissabte a la nit "amb alleugeriment", i de manera oficial, que abandona la banda Oasi perquè "ja no podia treballar ni un dia més" al costat del seu germà Liam, cantant del grup.

"Amb alleugeriment us anuncio que renuncio a Oasi tot i que em pesi", va escriure el guitarrista en la web oficial del conjunt de pop. "La gent escriurà i dirà el que vulgui, però simplement ja no podia treballar ni un dia més al costat de Liam", va explicar.

Oasi, originàris de Manchester, són considerats com un dels grups més emblemàtics del Britpop juntament a Blur, de la dècada dels noranta, gràcies a èxits com "Wonderwall" o "Roll With It". No obstant això, els premis musicals obtinguts pels germans Gallagher es van veure enfosquits pels seus controvertits estils de vida.

Tots dos havien intentat fer callar els rumors que apuntaven cap a una ruptura de la banda, especulacions que van augmentar als últims dies per la incompareixença d'Oasi en un concert previst per al diumenge passat en el V Festival de Chelmsford, en el sud-est d'Anglaterra.

Liam Gallagher va desmentir en la seva pàgina de Twitter les informacions aparegudes en alguns mitjans, en els que s'assegurava que la banda havia tocat ja el seu últim concert a Regne Unit, i va dir que la seva absència en Chelmsford es va produir perquè havia patit una laringitis.

El grup tenia programat un altre directe per ahir a París, que tampoc es va celebrar. "Disculpes per a tots els qui van comprar entrades per a les actuacions de París, Konstanz i Milà", va assenyalar en el lloc d'Internet.

Prop de 30.000 persones han assistit a l'esdeveniment "Rock en Seine" de París. Oasi havia de tocar dissabte a Alemanya i diumenge a Itàlia.