Mapa dels sons de Tòquio, d'Isabel Coixet, El baile de la Victòria, de Fernando Trueba, i Gordos, de Daniel Sánchez Arévalo, són les tres pel·lícules candidates a representar Espanya als Oscars. També competiran als premis Ariel de l'Acadèmia Mexicana i de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. Segons fonts de l'Acadèmia, això és una "casualitat" ja que els acadèmics han votat independentment.

El president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, Álex de la Iglesia, va presidir ahir l'acte de lectura, que va tenir lloc a la seu madrilenya d'aquesta institució.

D'altra banda, l'actor Sergi López, un dels protagonistes de Mapa dels sons de Tòquio, va qualificar ahir de "relativa" la importància d'haver estat aquesta pel·lícula l'escollida.

"No sé molt bé quina cara posar", va dir, "al final això és un grup de persones que es reuneixen i es donen premis entre ells", va dir, irònic.

"El passeig de Hollywood el veus i no et creus que tingui un decorat tan rònec, pitjor que la Passió d'Esparraguera. No és més que un plató de televisió".

El dimarts 29 de setembre es donaran a conèixer les dues pel·lícules que, finalment, representaran Espanya als Oscars.

Pedro Armendáriz va anunciar grans canvis en les acadèmies mexicana i espanyola.