Espectacular obertura de la tercera jornada de Cibeles Madrid Fashion Week amb la desfilada d'Hannibal Laguna, que va despertar l'encara adormit públic amb una col.lecció de vestits de festa que transmetren elegància, bon gust i mestria en el disseny.

Amb una imatge de l'edifici "Metropoli" de Madrid en el fons, les models van desfilar al so dels acords de "Por la Puerta de Alcalá" amb sofisticats vestits fràgils i curts o enlluernadors i llargs però tots ells amb un denominador comú: el vestit-joia.

La desfilada va tenir un colofó de luxe: les models vestint unes samarretes amb l'eslògan en anglès "Sóc una real fan de la moda espanyola" i unes corones fetes a mà amb cristalls de Swarovski, ideades per la revista 'Elle' per homenatjar a Donya Letizia pel seu suport incondicional a la moda espanyola.

Francis Montesinos, per la seva banda, va convertir la seva desfilada en un espectacle, en el qual barreja la indumentària de diferents races, cultures i ritus on el denominador comú és la influència en totes les seves peces del folklore i les seves arrels, autèntica obsessió d'aquest revolucionari dissenyador, que va sorprendre també amb una creativa posada en escena a mode d'altar mexicà en la qual no van faltar icones com la bandera dels EUA o una imatge de Marilyn Monroe al costat d'una altra religiosa.

Montesinos va comptar amb la col.laboració del bailaor Rafael Amargo, que va recórrer la passarel exercint de sombrillero per a les models.

Vídues italianes

Lydia Delgado també ha desfilat aquest diumenge. La catalana ha presentat una col lecció per a la primavera-estiu de l'any que ve marcada per les transparències, que utilitza tant per als seus vestits de llenceria com per a les camises masculines, que combina amb pantalons de tweet de ràfia.

Els colors de la dissenyadora són el verd tinta, violeta, groc i rosa, evocant l'estiu, els jardins i els aires de mar, en una col.lecció en què també s'inspira en les infermeres de la guerra i les vídues italianes per mostrar peces totalment antagòniques que es porten sempre amb mocassins plans.

La tercera jornada de la Cibeles Madrid Fashion Week s'ha completat amb les desfilades de Kina Fernández, Miriam Ocáriz, Antonio Alvarado, Lemoniez i Ana Locking.