Arriba a les sales de cinema "Millenium 2", el segon lliurament de les aventures de Mikael Blomkvist i Lisbeth Salander. La ruptura del tòpic de Suècia com a model de l'Estat de Benestar, com un país ric governat per la justícia social i una mica avorrit on mai no passa res, és el major èxit de l'apogeu de la novel·la negra sueca, impulsada per l'èxit de la trilogia Millenium de Stieg Larsson.

El director Daniel Alfredson es posa rere la càmera per portar a la gran pantalla "Millennium 2: la noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina", segona part de la saga literària escrita pel difunt Larsson.

Dos col·laboradors de la revista Millenium han mort, i les empremtes de Lisbeth Salander (Noomi Rapace) són a l'arma. En una cursa contrarellotge, el periodista Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) intenta trobar-la abans que ho faci la policia.

Renovació del panorama literari espanyol

´Roadmovie, ´ thriller ´, teoria de la novel·la: ´Nocilla Lab ´, en venda el pròxim dia 14, és el laboratori final de la trilogia d'experiments de l'escriptor Agustín Fernández Mallo.

Tot va començar el 2006, quan una petita editorial va apostar per "Nocilla Dream", la primera novel·la de la trilogia amb què Agustín Fernández Mallo va irrompre en el panorama literari espanyol renovant-lo i dotant-lo d'un aire fresc. Ara publica "Nocilla Lab", llibre amb què l'autor tanca el projecte.

La repercussió de "Nocilla Drem" va tenir tant impacte que fins i tot va donar nom a tota una generació d'escriptors que posaven al servei de la literatura, o de la creació, tot el que la societat ofereix: internet, vídeo, cinema, còmic, televisió, publicidad...y un llarg etcètera que també es dóna cita en aquest esperat lliurament, "Nocilla Lab", publicat per Alfaguara.

Agustín Fernández Mallo (La Coruña, 1967) a més de poeta -ell va encunyar el terme postpoesia- i narrador, és físic i treballa en la lluita contra el càncer en el tractament de la quimioteràpia. Una activitat que li permet introduir també les ciències en els seus texts.

"Tot pot ser material per a la literatura", precisa Mallo, qui recull moltes de les seves idees veient la televisió, escoltant un anunci o entrant en un bar.

"Som molt puristes i de vegades ens posem fantàstics, i la narrativa i la poesia han de beure de tot, com fan la resta de les arts", matisa aquest autor, que barreja l'alta literatura amb tots els elements també de la cultura pop, i on barreja Thomas Bernhard, Wittgenstein, Vila-Matas, Italo Calvino, Warhol, Paul Auster amb La Coca Cola, les Hortes o Chernobil.

I en aquest tercer lliurament que tanca el projecte Nocilla, l'autor traça una narració trepidant, com els anteriors lliuraments, sense punts, en un relat tripartit en el que es donen cita el còmic, realitzat per Pere Joan, i el vídeo, que l'usuari podrà veure en el blog de l'autor en internet.

Tot això per plasmar la seva visió del món a través d'un viatge, entre la ficció i el son|somni, amb un final sorprenent.