L'última aventura macabra de Jisaw no es veurà en els cinemes espanyols... de moment. Disney ha decidit suspendre l'estrena de Saw VI, previst per a aquest cap de setmana, després que el Ministeri de Culura la qualifiqués com a pel·lícula X.

"L'estrena de la pel·lícula Saw VI que estava previst divendres 23 d'octubre ha estat suspesa per raons de qualificació. Aquesta qualificació ha estada recorreguda i esperem la seva resolució".

Aquest és el comunicat amb el qual Buena Vista International, la filial de Disney que distribueix el film a Espanya va anunciar la suspensió de l'estrena després de la decisió del Ministeri de Cultura. El termini per resoldre el recurs és d'un mes.

El Ministeri de Cultura, a través de l'ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals), va qualificar com a pel·lícula X Saw VI. Les pel·lícules poden obtenir la qualificació de X per dues raons, la primera, i no és el cas de Saw, pel seu contingut pornogràfic que sobrepassa la línia de l'erotisme, i la segona per fer apologia de la violència.

Segons la normativa vigent, amb aquesta qualificació la cinta només podria exhibir-se les sales destinades a les pel·lícules X. Davant de la impossibilitat de projectar les 300 còpies amb què es volia presentar a Espanya, Disney ha preferit suspendre l'estrena a Espanya que sí que tindrà lloc aquest divendres sense tantes restriccions en altres països com els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit o Veneçuela.

El més vistós del cas és que les cinc pel·lícules anteriors de Saw es van estrenar sense major polèmica, ja que simplement van ser qualificades com a cintes per a majors de 18 anys.

Saw és una franquícia que des de l'any 2004 arriba als cinemes nord-americans cada vigília de la nit d'Halloween i que ha convertit l'art d'omplir la pantalla de sang i fetge en un negoci molt lucratiu. Totes les edicions de Saw han superat la barrera dels cent milions de dòlars i en total la sèrie ha recaptat ja uns 600 milions de dòlars.