La difusió de la fotografia com a art, com a eina de denúncia i de defensa de la natura és l'objectiu que perseguia el Centre Excursionista de Lloret quan va endegar el concurs Montphoto. La tasca va ser reconeguda - a més de amb el nombre creixent de participants nacionals i internacionals - aquest agost, quan la Federació Catalana de Fotografia va nominar el col·lectiu per als Premios Nacionales de Fotografía com a Millor Mitjà de Difusió. El reconeixement ara ha esdevingut complet, perquè l'entitat s'ha fet amb el prestigiós guardó al congrés anual de la Confederació Espanyola de Fotografia.

Aquest acte va comptar amb la presència de les diverses federacions espanyoles de fotografia, així com del vicepresident de la Federació Internacional.

El concurs ha estat valorat per la difusió que fa d'aquest art a través d'un lloc web que ha permès l'expansió fora de les fronteres nacionals. Les fotografies es divideixen en categories com muntanya, natura general, aus, denúncia ecològica o espais naturals gironins. Els premis Montphoto '09, que s'otorguen aquest desembre, repartiran uns 7.500 euros en premis.

El Premio Nacional de Fotografía ha tingut en compte al premiar el concurs lloretenc que compti amb l'assessorament de "grans professionals" o haver esdevingut un "lloc de trobada per als amants de la fotografia".