29 de octubre de 2009
29.10.2009

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

La UdG lidera un pla formatiu per a la unió transfronterera

Cultur Pro se centra en cursos de francès i català, i en mòduls virtuals adreçats a professionals per tal de fomentar la seva mobilitat

29.10.2009 | 01:00
El director de Cultur Pro, Joaquim Pèlach (dreta), i els rectors dels centres.

La Universitat de Girona lidera Cultur Pro, un projecte de formació adreçat a professionals per tal de reforçar la integració transfronterera i fomentar la mobilitat interregional. El projecte s'emmarca en el Programa Espanya-França-Andorra de Cooperació Territorial Europea i compta amb la Universitat de Lleida, la Universitat de Perpinyà Via Domitia i la Xarxa Vives d'Universitats com a socis, i la col·laboració de la Universitat d'Andorra.
Cultur Pro, que està dirigit per Joaquim Pèlach, és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l'intercanvi d'experiències interregionals. Consisteix en accions que preveuen la formació presencial a tots dos costats dels Pirineus, així com la formació a distància. En el cas de la UdG, s'oferirà francès amb finalitats professionals (el mateix mòdul que s'impartirà a Lleida). Perpinyà acollirà el pla equivalent, però amb llengua catalana; i també serà la ciutat on es duran a terme les trobades d'estiu del projecte. A banda, hi haurà mòduls de formació virtual en cultura professional (també a Perpinyà i a Andorra).
L'objectiu general és impulsar la difusió del projecte transfronterer com a definitori d'una nova organització socioterritorial en el marc europeu. A més, es pretén fomentar l'harmonització de l'oferta de formació i d'aprenentatge als dos costats de les fronteres, així com configurar una oferta de formació complementària als sistemes de formació ja existents.
Un altre dels objectius que es persegueix amb Cultur Pro és millorar la mobilitat dels estudiants, dels formadors i dels titulats universitaris, així com de l'ensenyament universitari semipresencial.
El projecte, que s'inicia enguany i finalitzarà el 2011, està finançat pels fons Feder de la Unió Europea a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial 2007-2013.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona