22 de gener de 2010
22.01.2010

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Dotze sardanes oblidades sonen de nou a L'Escala

La vila serà la cinquantena Ciutat Pubilla el proper mes d'abril

22.01.2010 | 11:35
El músic i compositor Lluís Albert

La sardana Ensomni, de Joaquim Vallespí (Torroella de Montgrí 1885-1961), va ser la peça guanyadora de la votació popular que va organitzar l'Agrupació Sardanista Escalenca L'Avi Xaxu en motiu de la primera Audició Comentada de Sardanes Oblidades que es va fer la setmana passada al CER.

El mestre i compositor Lluís Albert és l'encarregat de portar a terme aquest cicle de vuit audicions comentades, que permetrà recuperar obres de compositors que per alguna raó o altra han quedat oblidades pel gran públic i les cobles, i són ara peces d'arxiu.

El cicle que va començar la passada setmana, sempre en dissabte, a partir de les set de la tarda, continuarà fins al 20 de març, a sala polivalent del Centre Cultural Municipal Xavier Vilanova (c/ Garbí, 6), sempre a càrrec del músic escalenc, el mestre Lluís Albert i Rivas.
El temari d'aquest cicle seràn uns comentaris i aproximacions a diferents exemples de sardanes i autors, bàsicament els més històrics, algunes sardanes dels quals ja no es programen en ballades d'una manera habitual, i a altres que encara s'escolten a l'actualitat. El cicle contempla la música de trenta set compositors, la majoria gironins.

El cicle d'audicions comentades, s'enmarca dins dels actes previs a la proclamació de l'Escala, Ciutat Pubilla de la Sardana 2010, que segons explica el president de l'Agrupació Sardanista L'Avi Xaxu, Jordi Gallegos va dir :"en el nostre pubillatge, volem convinar tradició, innovació i estat actual de la dansa nacional de Catalunya. Aquest també és un dels punts forts del pubillatge escalenc, ja que en tots els actes que celebrarem, de manera especial els de la proclamació dels dies 24 i 25 d'abril, hi haurà una forta participació del grup infantil de l'Agrupació amb diferents demostracions i ballades".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona