El director, productor, guionista i actor Josep Maria Forn rebrà el proper dilluns el Premi Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català en el marc de la gala dels Premis Gaudí. Josep Maria Forn, amb una filmografia de més de 250 pel·lícules, va lloar ahir el paper de l'acadèmia com un projecte amb prestigi creixent, que ha "quallat" i s'ha implicat en la societat i que suposa una expressió del cinema i de la catalanitat. Paral·lelament, l'Acadèmia del Cinema Català ha nombrat cinc nous membres d'honor: l'actriu Montserrat Carulla, el cineclubista Arnau Olivar, el director Antoni Padrós, Jesús Pérez i l'exhibidor i productor Fermín Marimón.

Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema Català, va ser l'encarregat de lliurar el guardó que acreditava l'actriu Montserrat Carulla com a membre d'honor de la institució durant l'acte previ a la gala dels Gaudí, celebrat ahir a l'edifici de la Pedrera de Barcelona.

Carulla va afirmar que ha fet cinema però "no tot el que ha volgut" perquè li hauria agradat fer-ne més. En el seu discurs, va destacar el seu paper en la pel·lícula Companys, procés a Catalunya, un film que recorda amb "molta tendresa i afecte".