El festival independent per excel·lència de les comarques gironines, el popArb, ha donat a conèixer les dues primeres confirmacions per a l'edició d'enguany, que es durà a terme els propers 25 i 26 de juny. I es tracta d'una proposta doble, en col·laboració amb la discogràfica barcelonina Houston Party, en al qual es donaran de la mà el músic de Texas Will Johnson, i la banda catalana Anímic, considerada una de les màximes exponents del nou neofolk del país.

La intenció del projecte és que un artista internacional i un grup català presentin al festival arbucienc una proposta comuna i treballada específicament per a l'ocasió, que s'haurà treballat durant tres mesos i amb assajos compartits al llarg de deu dies. Des del festival s'ha optat per aquesta nova línia, per tal de continuar oferint produccions especials en un projecte cada cop més consolidat.

En el cas de Will Johnson, la definició que en va fer el líder de The Postal Service, Ben Gibbard, és molt propícia: "Sap escollir el llenguatge més simple quan pinta un quadre abstracte". Arran de les seves composicions delicades i íntimes, el músic van ser escollit per la revista No Depression, capçalera indispensable de la música nord-americana d'arrel, com a "artista de la dècada" el desembre.

Aquest artesà del folk pop es presentarà acompanyat dels Anímic, que van actuar a l'escenari de grups emergents ja al primer popArb, i que van seguir una línia ascendent que els va dur a inaugurar el festival tres anys després. Per als amants de les dues propostes és fàcil entendre perquè se'ls ha escollit per treballar junts, i és que la formació catalana encapçala la nova tendència neofolk que casa molt bé amb la proposta del líder de Centro - Matic, movent-se entre Neil Young i The Replacements.

La filosofia "do it yourself" ("fes-ho tu mateix") impregna la filosofia de la formació barcelonina, que ha autoeditat treballs com Hau i hiu i Himalaya. Així doncs, el popArb presenta una primera proposta de producció original i tenyida de sons folk, senzills i profundament íntims.