La segona edició de SónarKids, el Festival de música i experiències creatives per a nens i pares s'amplia a dos dies i passa a celebrar-se el cap de setmana anterior al Sónar, el 12 i el 13 de juny, al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Així SónarKids s'emancipa simbòlicament del seu festival mare, redobla la seva oferta musical de concerts i sessions de dj's i també les activitats i tallers creatius. Una de les propostes més singulars és 'o>100', orquestrada pel músic Guillamino, una experiència musical interactiva entre músics i nens de quatre ciutats catalanes: Barcelona, Granollers, Lleida i Olot, connectades per telepresència.

Enguany 'SónarKids' se celebrarà el dissabte 12 i el diumenge 13 de juny, el cap de setmana abans de Sónar. L'organització ha optat per aquesta via després del gran èxit que la secció del festival dedicada als nens i als pares va tenir en la darrera edició.

Fins a 5.300 persones van gaudir aleshores de les diverses activitats de 'SónarKids', i es preveu que en aquesta segona edició l'assistència augmenti a les 6.000 persones, segons fonts de l'organització. Enguany, a més, el certamen estrena nova web, amb vídeos i galeria de fotos de la primera edició.

'SónarKids' torna a presentar una programació musical formada per reconeguts artsites, que adaptaran el seu directe al públic familiar. Alguns dels artistes confirmats fins a la data són el finlandès Jimi Tenor, The Pinker Tones, Joan Miquel Oliver, Electrotoylets, Undo o El Chavo.

A més, el festival també inclou dues companyies de ball. Una, Unity Common, que ja van ser presents a la primera edició, i l'altra, la companyia Bros Brodas, que presentaran 'Brodas Bros Snippet', una adaptació de l'espectacle de 'street dance' que han representat recentment a Barcelona.

Experiències creatives

El festival compta, com l'any passat, amb un gran nombre d'activitats, classes i tallers creatius, pensats perquè pares i fills s'apropin a les diferents disciplines artístiques d'una manera nova i original.

Entre les novetats d'aquest any es presenta un taller de disseny i transformació de roba del prestigiós dissenyador de moda català, Josep Abril. També la possibilitat que els nens acoloreixin al seu gust amb Jordi Labanda els dibuixos del popular il·lustrador, que ocuparan tota una gran paret del MACBA.

D'altres propostes són el taller d'arquitectura i construcció, organitzat pels responsables de la revista Apartamento, o el taller de 'street art' dirigit per l'artista urbà Lolo, que ensenyarà als nens com embellir una paret amb les tècniques pròpies de l'art urbà i el graffitti.

'De 0 a 100'

L'experiència musical electrònica interactiva '0>100', ideada conjuntament amb l'Anella Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i dirigida per Guillamino és potser la novetat més arriscada de 'SónarKids'.

Aquesta experiència comtparà amb la participació simultània de quatre músics a quatre ciutats catalanes: Koulomek a Granollers, Cauto a Lleida, Drome a Olot, i el mateix Guillamino des de Barcelona, que serà el centre d'operacions.

Els quatre músics treballaran conjuntament amb els nens, ensenyant com es composa la música, i les composicions que en surtin podran ser compartides i elaborades simultàniament amb els nens i nenes de les altres ciutats connectades a través del sistema de telepresència.

D'altra banda el festival inclourà enguany una zona de pícnic, una altra per deixar els cotxets, i hi haurà també un espai pensat per fer la migdiada. Les entrades per 'SónarKids' ja són a la venda. El preu de l'entrada per dia és de 14€ pels nens de 4 a 14 anys, 20€ a partir dels 15 anys, i gratuïta pels de zero a tres anys.