L'església de Sant Feliu, una de les més emblemàtiques de la ciutat i recentment restaurada, s'afegeix per primera vegada a l'exposició 'Girona temps de flors' que tindrà lloc del 8 al 16 de maig. En aquesta 55ena edició es decoraran amb muntatges florals un total de 130 patis i espais. Per tal que la ciutat llueixi la millor cara d'aquesta cita concentra milers de persones a la capital gironina- l'ajuntament retirarà la bastida i la lona que cobreix part de les cases de l'Onyar. La plaça dels Apòstols, darrere de la Catedral, és un altre dels espais que s'afegeix a la mostra que, per primera vegada, comptarà també amb una programació musical configurada per a l'ocasió dins el festival Pol·len date.

La mostra 'Girona temps de flors' és una de les cites que més visitants porta a la capital gironina. Durant deu dies, milers de persones passegen pel centre històric per gaudir de muntatges florals que omplen patis, edificis emblemàtics i carrers.

Enguany, la mostra compta amb 130 espais entre els quals destaquen la incorporació de l'església de Sant Feliu que ha estat recentment restaurada. En el seu interior, a banda de netejar les parets de la nau, s'han recuperat pintures a les claus de volta. En la 55a edició obrirà les seves portes per primera vegada i incorporarà en el seu interior mostres florals. Completa el recorregut entorn la Catedral la incorporació de la plaça dels Apòstols, que enguany també es decorarà.

Per tal que el Barri Vell llueixi la seva millor imatge, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha explicat que la setmana vinent es retirarà la lona que cobreix part de les cases de l'Onyar, la vista més típica de la ciutat- un cop ha finalitzat la seva remodelació. Aquestes obres de restauració es fan per fases i ja s'està muntant la bastida per a fer la segona tongada de rehabilitacions.

Flors i música

L'Associació Artística Pol·len de Girona ha organitzat la primera edició del festival Pol·lenDate, amb la intenció de potenciar la música en directe a Girona durant la celebració de la mostra 'Girona temps de flors'. Els organitzadors han preparat un circuït de set escenaris exteriors a la ciutat que oferiran als visitants una barreja de música i natura primaveral.

El col·lectiu ha preparat una programació gratuïta de música de diferents estils i formats, amb bandes locals i internacionals. La iniciativa, patrocinada per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona, es desenvoluparà des del 7 de maig fins el dia 14 de maig i inclou en la seva programació actuacions de Joan Colomo, que actuarà en el festival per presentar el seu nou disc en solitari, i l'artista nord-americana Your kid sister.

Amenaça de vaga dels escombriaires

D'altra banda, l'Ajuntament confia que l'empresa mixta encarregada de la recollida d'escombraries, Musersa, arribi a un acord amb els seus treballadors que han anunciat una vaga indefinida a partir de l'11 de maig, coincidint amb la celebració de la mostra floral. 'Ningú pot amenaçar ni boicotejar temps de flors', ha manifestat l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans.

Els escombriaires de Girona han presentat una instància al Departament de Treball en la qual convoquen una vaga que començaria el dia 11 de maig i que coincidiria, per tant, amb la mostra floral. El principal escull a superar és la signatura del conveni col·lectiu, que encara no s'ha signat i, de moment, s'arrossega el conveni anterior que s'ha prorrogat.

Pagans ha dit que 'sota cap motiu' es pot boicotejar aquesta cita que es fa, segons ha destacat, amb l'esforç i feina voluntària de ciutadans. L'alcaldessa s'ha mostrat confiada que l'empresa -que té participació pública- arribi a un acord amb els treballadors i, de moment, no ha anunciat que l'Ajuntament prengui partit en les negociacions.