Oliver Stone ha presentat a Canes Wall Street 2: el diner mai no dorm. Seqüela de la pel·lícula de 1988, comença quan el personatge de Michael Douglas surt el 2001 de la presó. I amb un llibre i conferències adverteix que caurà el sistema econòmic borsari, inflat per bombolles especulatives en mans de gent que deixen en ridícul els delictes de frau i blanqueig de diner pels quals ell ha complert llarga condemna.

De fet, la trama de la pel·lícula s'articula en tres venjances. En clau de thriller financer, la revenja de Michael Douglas contra l'executiu de Wall Street (Josh Brolin) que va arraconar-lo a la presó i la d'un jove corredor de borsa (Shia LeBoeuf), delerós de fer-li també pagar el suïcidi del seu mentor (Frank Langella). Si Douglas ajuda aquest noiet, futur gendre seu, és també per arribar a la filla (Carey Mulligan), que no perdona al seu pare les desgràcies familiars que li atribueix. Tanmateix, en aquesta pel·lícula, la gran venjança és la d'Oliver Stone contra Wall Street, aprofitant que la crisi econòmica actual li dóna molts arguments. De manera fluïda, donant-ho tot ben mastegat, va combinant les diverses intrigues, en un espectacle que dóna al gran públic la primera ficció made in Hollywood sobre la crisi que patim tots.

Si la 20Th Century Fox ha apostat per Oliver Stone, un altre gran estudi de Hollywood, Sony Pictures ha invertit en un documental sobre la crisi financera global: Inside Job, de Mark Ferguson. I, encara a Canes, també s'hi ha pogut veure Cleveland contra Wall Street, de Jean-Stéphane Bron, tercer film que toca el tema i que representa en clau de ficció el judici contra els 21 grans bancs nord-americans que uns advocats de Cleveland no han aconseguit que realment pugui tenir lloc.

Mentrestant, la competició d'aquesta edició del festival segueix a un nivell molt baix, amb The Housemaid (La criada), del sud-coreà Im Samg-soo, remake d'un film de gènere de l'any 1960, en què l'arribada d'una minyona jove altera l'ordre d'una família benestant, quan aquesta esdevé l'amant del propietari.