La Schubertíada de Vilabertran comptarà en la seva XVIII edició amb la presència dels millors intèrprets de Schubert de tot Europa, que delectaran el públic entre els dies 13 d'agost i 10 de setembre, segons que va informar ahir el president de la Fundació Franz Schubert, Jordi Roch.

El monestir romànic de Santa Maria de Vilabertran, a l'Alt Empordà serà l'escenari dels vuit recitals programats en aquesta edició, que serà clausurada el 10 de setembre amb un concert extraordinari de l'Orquestra de Cambra de la Schubertíada al teatre El Jardí de Figueres.

El cartell d'aquesta edició inclou noms de gran reconeixement, "estrelles" com els ha descrit Roch, entre els que destaquen el baríton alemany Matthias Goerne, el pianista alemany Sebastian Knauer, la mezzosoprano austríaca Angelika Kirschschlager, la soprano alemanya Juliane Banse i la clarinetista catalana Ona Cardona.

"Música en la intimitat"

També aquesta edició del festival de Schubert inclourà l'actuació dels germans Wien, el trio de corda conegut com a Jess Trio Wein que triomfen a Viena amb temporada estable i tocaran amb la soprano espanyola Susanna Puig.

"Aquesta és l'edició més completa, el Schubert de màxim nivell que avui es pot veure a Europa", va explicar Jordi Roch, que va insistir que els assistents gaudiran de "música en la intimitat, amb una màgia especial per l'entorn i la qualitat dels artistes".

La Schubertíada, que ja acostuma a completar l'oferta musical amb exposicions i altres esdeveniments de caràcter cultural, suma al seu programa de concerts una exposició produïda pel Museu d'Història de Catalunya sobre la cacera de bruixes a l'Edat Mitjana. Per bruixa i metzinera, que ja s'ha vist a Cervera i Lleida, podrà ser visitada fins al 17 d'octubre al museu, després de la gran acollida que va tenir el primer trimestre de 2007.