El proper curs 2010-2011 Roses s'estrenarà com a seu d'estudis superiors, gràcies a la realització del postgrau Paisatges turístics i ?noves tecnologies: teoria estètica i gestió del patrimoni cultural, que s'impartirà a l'aulari que s'habilitarà especialment per a l'ocasió en el recinte monumental de la ?Ciutadella.

La finalitat del curs és la formació d'experts per treballar en la ?interpretació, visibilitat i ?senyalització del patrimoni i el paisatge mitjançant les tecnologies de la informació i de la comunicació (TICs).

El postgrau es dirigeix a diplomats i llicenciats, preferentment d'estudis de Geografia, Humanitats, Disseny, Filosofia, Història de l'Art, Ciències de la Comunicació, Belles Arts i Sociologia. Es ?dividirà en quatre mòduls: ?percepció i interpretació del patrimoni cultural i del paisatge, ?senyalització i comunicació, metodologia de recerca i comunicació, i gestió d'un projecte d'interpretació del paisatge turístic.

L'apartat de pràctiques es ?realitzarà entorn al patrimoni cultural rosinc. Estarà dirigit pels professors David Casacuberta i ?Montserrat Pallarés, dels departaments de Filosofia i de Geografia de la UAB, respectivament.

El postgrau es realitzarà entre els mesos de febrer i maig, els divendres i dissabtes amb horari intensiu, amb l'objectiu de facilitar la mobilitat dels participants. Amb l'objectiu d'afavorir la participació d'estudiants de proximitat, el ?consistori aportarà una partida de 10.000 euros destinada a ?subvencionar el 50% de l'import de la matrícula per als empadronats a l'àrea geogràfica de les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Gironès, Garrotxa, Rosselló, Vallespir i Conflent, amb preferència pels empadronats a Roses. La implantació d'aquests estudis respon a la voluntat d'impulsar l'estudi i difusió del patrimoni rosinc.