Santiago Segura ha acaparat totes les mirades en la presentació de la darrera pel·lícula que protagonitza i en la que posa cara al descarat dibuixant de 'tebeos' Manuel Vázquez, 'El gran Vázquez' del barceloní Óscar Aibar. El protagonista de Torrente considera que es tracta de la comèdia 'més amarga' en la que ha participat, i ha ironitzat sobre la dificultat de desenvolupar el paper per la seva personalitat 'tímida, gris i que busca no molestar'. 'Vázquez va ser el número 1 en la seva feina, el Velázquez del TBO'. Així ha constatat Segura la seva admiració pel que considera un 'cabró entranyable'. 'Si m'ha d'estafar algú, que ho faci Manolo Vázquez', ha confessat, l''autèntic' treballador de l'humor.

'Santiago, seràs el Silvester Stallone del cine espanyol?'. Amb aquesta pregunta s'ha encetat la roda de premsa posterior a la presentació de la cinta 'El gran Vázquez'. 'M'agrada molt que comencem el debat amb una pregunta intel·ligent. El paral·lelisme entre Stallone i jo és clar. Està bé que tu l'hagis observat', li ha etzibat Segura. Rialles i més rialles.

Aquesta ha estat la primera d'un seguit de respostes directes que ha propiciat el protagonista de 'Torrente' més fidel al seu estil i on ha quedat clara l'admiració que tot l'equip de la pel·lícula sent pel pare de l'Anacleto, les germanes Gilda i la família Cebolleta.

'A cada fotograma m'he preguntat si a Vázquez li hauria agradat. Sentim passió pel personatge i hem treballat amb el més profund respecte', ha precisat Aibar. Pel seu director, el film retrata la 'gran llegenda' que ha 'maleducat' moltes generacions, una mala educació que afirma agrair perquè amaga el 'temple màgic' del talent. 'Vázquez era un tipus únic i totalment irrepetible', ha precisat.

De fet, Segura ha assegurat durant la presentació del film que va sentir por a l'acceptar el paper perquè no podia fer 'qualsevol cosa', 'ni deformar-lo ni ridiculitzar-lo'. Per això, tot l'equip va entrevistar-se amb les diverses dones i els nombrosos fills que va tenir el genial dibuixant i fins i tot un d'ells va treballar colze a colze amb el director i els actors durant el rodatge.

Vázquez, un tipus irresistible

L'actriu Mercè Llorens, que posa cara a la Rosa, una de les esposes de Vázquez, ha explicat que de Vázquez n'existeixen i són homes que 'enamoren' però amb els que les relacions són 'insostenibles'. 'Jo també em pregunto per què les dones s'enamoren de mi. És perquè, com Vázquez, els hi dono tot', ha contestat Santiago Segura a les paraules de la seva dona a la cinta.

Vázquez va ser un 'cabró entranyable', segons Segura, lluny del Torrente que el va fer saltar a la fama com actor. 'Hi ha una enorme diferència', ha precisat el popular actor: 'Torrente no té cap talent. També viu de l'engany però d'una forma miserable i patètica'. Per això, afirma que s'ha intentat separar de Torrente gràcies a l'ajuda d'Oscar Aibar, un director que considera 'exigent' i 'rigorós'.