Una quinzena d'artistes de les comarques gironines aporten la seva particular interpretació plàstica de la llengenda de Pere Porter a l'exposició El viatge a l'infern. Pintura, escultura, fotografia... i literatura, que s'inaugurarà demà a les vuit del vespre a les sales municipals d'exposició de Sils, per visitar a partir del 5 de novembre la sala La Carbonera de Girona, i a principis de febrer traslladar-se a les Bernardes de Salt.

La de Pere Porter és una antiga llegenda del segle XVII, que va tenir èxit i va sobreviure en successives reimpressions fins el segle XIX, sobre la història de Pere Porter, un pagès de Tordera endeutat que, camí de Maçanet, coneix el diable i accepta la proposta de visitar l'infern per buscar solucions als seus problemes. La llegenda situa la porta d'entrada a l'Infern en un estany de Sils.

Aquest és un projecte coordinat per Lluís Costa, director de l'arxiu municipal de Sils, i compta amb la participació dels artistes: Pep Admetlla, Jordi Amagat, Pep Iglesias, Dolors Bosch, Lluís Bosch Martí, Quim Domene, Ignasi Esteve, Jordi Gispert, Jordi Gispert Jr, Robert Manera, Bep Marquès, Josep M. Oliveras, Josep Perpinyà, Miquel Ruíz, Miquel Simon i Guillem Terribas. La mostra s'acompanya d'un catàleg amb la reporducció de les obres i amb textos de Ricard Planas, Lluís Costa, Pep Valsalobre, Jordi Tardà, Salvador Garcia-Arbós, Narcís Figueras i Pep Vila.

El projecte té la voluntat d'aprofundir en el coneixement i la difusió d'aquesta popular llegenda, peça notable de la literatura catalana popular, a través de l'anàlisi dels artistes i autors dels textos.