L'artista Jordi Mitjà (Figueres, 1970), reflexiona, d'una banda, entorn de la figura del flâneur, aquest passejant que deambula sense rumb pels carrers de les ciutats per tal de captar-ne la seva pulsió; i de l'altra, entorn del film d'Orson Welles F for fake, en una exposició que es pot visitar fins al proper 28 de novembre al Museu de l'Empordà de la seva ciutat natal.

Dilluns vinent començarà el primer curs del Grau en Disseny que implanta l'Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques. Aquesta és una titulació oficial.

El primer gran banc de dades de la llenguar parlada espanyola estarà a Internet el 2011, quinze anys després del naixement d'un projecte internacional.

El monestir de Sant Pere de Besalú tornarà aquest diumenge a ser escenari del X Festival de Música amb l'actuació Òpera a quatre mans, de Sabrina Alberti i Luisa Fanti Zurkowskaya, les dues al piano. Les artistes interpretaran obres de Schumman, Rossini i Donizetti. A la primera part es farà un homenatge a Schumann i la segona estarà dedicada a Rossini, amb diverses obres.

Les pel·lícules Misterios de Lisboa, del xilè Raúl Ruiz, i Pa negre, d'Agustí Villaronga, són els títols favorits per guanyar avui la Concha de Oro al millor film de la 58 edició del Festival de Cine de Sant Sebastià. Aquesta edició ha decebut la premsa especialitzada, amb 15 llargmetratges amb una mitjana de qualitat i interès molt baixa per a un certamen històricament considerat de primera categoria.