El festival Temporada Alta presenta demà i el 20 de novembre Londres (Paret Marina/T5), dues peces del dramaturg britànic Simon Stephens que es representen juntes per primera vegada. La directora catalana Marta Angelat ha dirigit els actors Pau Roca i Mar Ulldemolins, que protagonitzen els dos monòlegs a la Sala Planeta de Girona. Marta Angelat ha assenyalat que aquesta proposta és "una aposta per anar a l'essència de les coses i fruir d'un text, d'unes paraules i d'uns actors".

La directora ha volgut preservar l'esperit de l'autor de l'obra, que es basa gairebé exclusivament en el text i part actoral, amb poquíssims objectes escènics. "Són dos textos escrits amb molta passió, amb un component emocional molt important, però amb llenguatges completament diferents", explica Angelats, que assegura tenir bona sintonia amb els actors.

Aquests dos monòlegs de l'autor Simon Stephens (1971) es van estrenar al Festival d'Edimburg el 2008 i després al Teatre Bush de Londres i a la darrera edició del Festival d'Edimburg, respectivament. Ara s'estrenen junts per primera vegada de la mà de Marta Angelat, que segueix recordant-nos el gran poder escènic de la simplicitat de la paraula, a través de l'escriptura, qualificada de brutal en algunes ocasions, de Stephens. L'optimisme i l'autenticitat subjacents que es donen en l'exploració de la vida en família dels seus textos l'han convertit en una de les veus més destacades del teatre anglès.

El text va arribar a les mans d'Angelat a través de l'actor Pau Roca, que va participar en la lectura de Motortown a l'Obrador d'Estiu. En Simon Stephens li va passar el monòleg Paret Marina i, com que és curt, va proposar d'unir-lo amb T5.