El periodista i escriptor Carles Porta i Gaset ha guanyat el XXIV Premi Pere Quart amb l'obra El club dels perfectes (7 dies de disciplina estètica en un hotel balneari), dotat amb 12.000 euros. L'obra està basada en una vivència personal del propi autor i explica les peripècies viscudes d'un oncle i el seu nebot durant set dies en un hotel balneari de la Costa Brava on tots dos es sotmetien a una dieta per aprimar-se. Un total de 35 obres s'han presentat a aquesta edició del premi que s'ha entregat aquesta tarda al Casal Pere Quart de Sabadell.

Escrit en primera persona, el llibre explica com els dos protagonistes es passen tota una setmana en dejú i sotmesos a una estricta disciplina estètica a base de pílings, banys, hidroteràpies, massatges, gimnàstica davant del mar i córrer pel camí de ronda amb un únic objectiu: aprimar-se.

Segons ha explicat l'autor d'aquest treball, Carles Port i Gaset, la novel·la està basada en una experiència personal que el guanyador del Pere Quart va viure fa un parell d'anys en companyia del seu oncle: 'La idea d'escriure aquesta història va sorgir de la quantitat de sensacions que vaig experimentar aquella setmana', comenta Port i Gaset que qualifica l'experiència de sorprenent.

El treball relata com els dos protagonistes suporten el dejú amb l'ajuda d'especialistes del centre i en companyia de curiosos personatges, com dues germanes que no paren de barallar-se i volen deixar de fumar, un home que fa una cura antiestrès i dues veteranes que tornen a necessitar urgentment abaixar el colesterol i perdre un munt de quilos. 'Tots els que coincideixen estan una mica tarats', bromeja l'escriptor que assegura que els protagonistes aspiren a ingressar a l'envejable 'club dels perfectes' i que l'entorn en què es troben els ajuda a 'despullar-se' i mostrar-se a la resta de forma transparent, deixant de banda els complexes.

L'autor afirma sentir-se 'molt feliç' amb el guardó, ja que diu que es tracta d'un premi 'de prestigi' que des del seu punt de vista costa molt guanyar: 'És difícil perquè tan el públic com el jurat són molt exigents', comenta.

Carles Porta i Gaset, com a periodista, va fer els primers passos al diari lleidatà Gaset Segre. Va treballar a Televisió de Catalunya com a enviat especial en conflictes com els de Bòsnia, Ruanda, Kosovo o el Pròxim Orient, entre d'altres. Al mateix canal ha treballat també per als serveis informatius, al programa 30 minuts i ha dirigit el programa Efecte mirall. És autor de la novel•la Tor: tretze cases i tres morts (2006), un treball literari al voltant dels crims que van tenir lloc en aquell poble dels Pirineus i que va ser un èxit de vendes.

Un total de 35 obres s'han presentat a aquesta edició del premi Pere Quart de Sàtira i Humor. Cinc d'aquestes han estat de poesia, dues de teatre, un assaig i 27 de narrativa.

L'Ajuntament de Sabadell i Edicions La Campana van convocar el Premi per primera vegada l'any 1987 -un any després de la mort del poeta- i Edicions La Campana va publicar les obres premiades a la Sèrie d'Humor i Sàtira.