16 de desembre de 2010
16.12.2010

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

El gironí Ramon Alberch dirigirà l'Escola Superior d'Arxivística de la UAB

Ha ocupat el càrrec de subdirector general d'arxius i gestió documental des del 2004 i ara hi ha renunciat

16.12.2010 | 01:00
Ramon Alberch.

Ramon Alberch, un dels pares de l'obertura de portes dels arxius en la transició a la democràcia, ha deixat a petició pròpia la subdirecció general d'arxius i gestió documental de la Generalitat, que ocupava des del març de 2004, per assumir la direcció de l'Escola Superior d'Arxivística de la UAB, un centre creat l'any 2002 amb l'objectiu de formar professionals especialitzats en arxivística.
Ramon Alberch (Girona, 1951), actualment amb residència a Castellar del Vallès, ha tingut com a prioritats, des de la subdirecció d'arxius, desenvolupar el pla d'infraestructures dels arxius comarcals, amb una inversió de 34 milions d'euros i la construcció de 14 nous arxius, tres dels quals a les comarques gironines.
També ha propiciat el retorn dels documents de Salamanca. En aquest sentit, ahir va afirmar a aquest diari que "el 70% ja està retornat". També ha col·laborat en el desenvolupament d'un sistema de gestió electrònica de documents a la Generalitat, ha promogut la digitalització i la web institucional, i ha incentivat la tecnificació dels arxius comarcals i l'Arxiu Nacional.
"El meu cessament ha estat a petició pròpia per poder passar a treballar a la Universitat Autònoma de Barcelona i, a banda d'això, seguiré col·laborant amb l'ONG Arxivers sense Fronteres", ha declarat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit