No són pocs els escriptors que han conclòs que no es pot escriure més que sobre la pròpia vida i les pròpies vivències -"Madamme Bobary c'est moi", va dir Flaubert-, però Jaume Puig assegura que la seva primera novel·la, Momssen, no té res d'autobiogràfic, i que els assassinats, violacions, luxúria i bruts negocis amb la màfia russa que omplen les seves violentes pàgines són pura ficció.

L'advocat Jaume Puig (Blanes, 1962), lector empedreït des de la tendra infantesa, ha decidit passar a l'acció i, trencant el principi que és inútil enviar una novel·la per correu electrònic a un editor, va enviar la seva a Quim Torra, d'Acontavent. Gràcies a això, dilluns vinent es presentarà Momssen a la Llibreria 22 de Girona (20 h) en un acte amb l'advocat Manel Mir i Jorge Morales, lletraferit del col·lectiu El Llop Ferotge. I el 5 de març el llibre es presentarà al Cercle Catòlic de Blanes (20 h), amb el periodista Marc Pérez i el mateix editor Quim Torra.

Robert Momssen, un descendent de Stendal que està disposat a iniciar una lluita delirant per aconseguir consagrar-se com a escriptor, és el protagonista de Momssen, la novel·la del debutant Jaume Puig. La seva és una obra àcida i farcida d'humor negre, amb un protagonista amoral, que malgrat ser advocat no creu en la justícia i actua com si no sentís el pes de l'educació. "També és una obra divertida", afirma Puig, i diu que ell s'ho va passar molt bé escrivint-la. Momssen arriba a les llibreries quan Jaume Puig ja està enllestint la seva propera novel·la. "Com deia Cabré, escriure és una altra forma de llegir", afirma.